Регистър на селското и горско стопанство | Животновъдство | Други сектори в животновъдството | ПЕТРО Г ООД
 

ПЕТРО Г ООД

Сайт: http://www.petro-g.com
Град: ОБЛ. СМОЛЯН
Адрес: С. ЛЕВОЧЕВО
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Други сектори в животновъдството
 

За нас Услуги Галерия

 

ПЕТРО Г ООД е специализирана в областта на животновъдството.

 

Фирмата се занимава с отглеждене на овце, коне и говеда.

 

Овцевъдство - Във фирмата се отглеждат 2000 животни, 1500 овце - майки, 500 млади животни, в това число и кочове. Животните са локализирани във ферми в с. Орехово, с. Павелско, с. Малево и местността Белия камък край гр. Смолян.

 

Породите, които се отглеждат са:

Германска млечна овца (Източнофризийска) - внос от Германия, с генетични заложби за над 500 кг мляко за лактационен период, плодовитост 230% (230 агнета от 100 овце- майки), живо тегло на овцете 80 - 100 кг, живо тегло на кочовете - 120 - 140 кг.

Плевенска черноглава овца - способност за добра аклиматизация в Родопите, живо тегло на овцете 60 - 70 кг, живо тегло на кочовете 100 - 120 кг, млечност 150 кг за лактационен период, плодовитост 130%, добри растежни качества на агнетата.

Родопска цигайска овца - подходяща за суровите планински условия с висока надморска височина, живо тегло на овцете 50 - 60 кг, живо тегло на кочовете 80 - 90 кг, млечност 90 кг за лактационен период, плодовитост 130%, добри растежни качества на агнетата.

Каракачанска овца - местна (аборигенна) порода, устойчива на заболявания и приспособена към най - високите планински част при оскъден фуражен ресурс, живо тегло на овцете 35 - 45 кг, живо тегло на кочовете 50 - 60 кг, млечност 35 кг за лактационен период, плодовитост 105%, много добри вкусови качества на агнетата.

Във фермата се отглеждат и други породи и кръстоски:
Ил дьо франс, Аваси, Млечни кръстоски.

 

ПЕТРО Г ООД притежава конна база в близост до с. Левочево, к.к. Пампорово и с. Гела, в която се отглеждат над 70 коня от различни породи за планинска езда и туризъм и за впряг и теглене на трупи.

Във фирма ПЕТРО Г ООД се отглеждат следните породи коне:

Каракачански конКаракачанските коне са с автохтонен произход, свързани с каракачаните, чийто начин на живот в близкото минало е бил номадски. Основното им предназначение като товарни и впрегатни животни.

Дунавски конДунавската порода коне е представител на леко-впрегатния тип. Дунавските коне са подходящи за селскостопанска работа и притежаваната от тях висока работоспособност е причина за тяхното широко разпространение.

Плевенски кон - Плевенския кон се отнася към ездово - впрегнатия тип. Конете от този тип могат да се използват както за езда, така и за впряг.

ХафлингерКонете от породата Хафлингер се отличават с нисък ръст, красива глава, къса шия със силно развита мускулатура. Конете  Хафлингер се тренират, изпитват и използват за впряг, езда и носене на товар. Достъпни са за работа както от възрастни, така и от деца.

Руски тежковозКонете от руската тежковозна порода са красиви, с безупречни крайници. Движенията им са енергични, с просторна крачка. В тръст развиват около 12 км в час, впрегнати в каруца.

Белгийски тежковознай - разпространените тежковозни породи.

Арденска тежковозна породаМакар че са достатъчно масивни, те са скорозрелни и имат добра скорост в впряг.

Хановер - Тази порода коне се използва както за езда така и за впряг, използват се в Селското стопанство.

Ирландски хънтърИрландският спортен кон традиционно се използва за всички цели като транспортиране, езда и впряг.

Арабска ШагияОтличният екстериор е съчетан с благороден нрав и темперамент, подходящи за фамилен, хоби, състезателен, впрегатен и ловен кон, както и за изпитания по издръжливост.

Пейнт хорсТипичен белег на породата е тяхната шарена окраска, която е комбинация между бяло, кафяво и черно. Специфичното, което отличава порода от останалите е, че белия цвят козина задължително расте от не пигментирана, розова кожа.

КръстоскиКръстосването е основно между кобили от местни породи и жребци от породите: ирландски хънтър, белгийски тежковоз, хафлингер, дунавска, руски тежковоз, арденска и шагия. Целта е да се получат устойчиви и приспособени към местните условия животни, които да са със здрава конституция и да се използват с успех в планинския туризъм и дърводобива.

 

 

На 01.11.2011 г. ПЕТРО Г ООД закупи от биологична ферма в Белгия 40 броя говеда от породата Галовей. Животните се отглеждат в землището на село
Левочево, община Смолян. Това е първи внос на животни от тази порода в България.

Животните се характеризират с отлична аклиматизационна способност, устойчивост на сурови климатични условия и много добро ополозотворяване на
грубите фуражи.

 

Кравите от тази порода са с живо тегло 450-500 кг., а биците - 750 кг.
Телетата достигат живо тегло 350-400 кг за 12 месеца.

 

Особено ценно за тази порода са много добрите качествени показатели на месото, което съдържа Омега 3 и Омега 6 не наситени мастни киселини, богато
е на витамини и микроелементи и е с отлични вкусови качества.

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: