Регистър на селското и горско стопанство | Животновъдство | Овце и кози | СТУДИО С
 

СТУДИО С

Сайт: http://www.sheep.studio-s.bg/
Град: гр. Стара Загора
Адрес: ул.Св.Княз Борис 73, етаж 1
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Овце и кози
 

За нас Услуги Галерия

Овцевъдна ферма село Събрано

България притежава изключително благоприятни агроекологични предпоставки за развитие на овцевъдството. За съжаление броят на овцете намаля почти четири пъти по редица обективни причини. С влизането на България в Европейският Съюз пред овцевъдството в страната се отварят широки възможности за развитие. Европейският съюз задоволява само 40% от потребностите си от овче мляко и агнешко месо. Затова производството на овче месо е една от възможностите за повишаване на ефективността на родното овцевъдство.

 

Овцевъдната ферма в село Събрано е разположена в Горнотракийската низина на 12 км. западно от гр. Нова Загора и на 34 км. източно от гр. Стара Загора. Районът е с умерен микроклимат, въздухът е чист а почвата незамърсене, условия позволяващи отглеждането на овце и постигането на отлични вкусови качества на месото.

 

Изключителните географски особености на района го определят като едно от най-добрите места в България за отглеждане на животни по екологично съобразен начин, отговарящ на изискванията на наредба № 35 от 30.08.2001 г. за биологично отглеждане на животни и производство на животински продукти и храни.

 

 

Във фермата се отглеждат животни от породите Меринофлаиш и Ил дьо Франс ( Ile de France ) като кръстосваме овце майки от породата Меринофлаиш и кочове от породата Ил дьо Франс. По този начин ние получаваме забележителна месодайна кръстоска известна със своите отлични вкусови качества.

 

За контакти използвайте следния телефон: 02/4486449

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: