Регистър на селското и горско стопанство | Животновъдство | Пчеларство | ПЧЕЛАРСКА ФЕРМА РОДОПСКИ МЕД
 

ПЧЕЛАРСКА ФЕРМА РОДОПСКИ МЕД

Сайт:
Град: гр. Кърджали
Адрес: ул. Генерал Делов 2, бл.Балкан, ап.24
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Пчеларство
 

За нас Услуги Галерия

 

Семейна пчеларска ферма “Родопски мед” е създадена през 1979 г. от Вълко Величков Митрев в околностите наград Кърджали. В нея участва цялото му семейство- той, съпругата му Желка, дъщеря му Даниела.

След 1993 г. в работата на фермата се включват неговият зет Николай Бурулянов и внукът му Владимир Бурулянов. Нивото на образованост на членовете на фермата е на завидна висота. Освен дългогодишната практическа подготовка и придобитите знания по отгеждането на пчелните семейства и добиването на качествеи пчелни продукти, членовете на семейна ферма “Родопски мед” не престават да се квалифицират през годините,да трупат знания и теоритичен опит, които да прилагат в практическата си работа на пчелина. Вълко е дипломиран и действащ пчелар- проверител, Николай е придобил висше образование във ВИЗВМ- град Стара Загора със специалност “Зооинженер”, Даниела , Николай и Вълко са преминали курс на обучение по биологично пчеларство. Николай Бурулянов е заместник- председател на Национална браншова организация “Български пчеларски съюз”/НБО- БПС/ и дългогодишен успешен председател на Пчеларско дружество “Акация”- град Кърджали от възстановяването му през 2000 г. до сега.

 

В момента фермата разполага с 210 пчелни семейства, разположени на четири пчелина в района на с. Мандра, Хасковско: в местностите “Ченгене конак”, “Иванова чука”, “Язовира” и един в с. Мандра. Включена е в теуроператорска програма за културнообразователен туризъм на фирма “Мастер груп” ООД. Фермата е финансирана два пъти по Програмата за развитие на пчеларството в България (2008- 2010 г.) и има финансиран проект по мярка 121(”Модернизиране на земеделските стопанства”) от Програмата за развитие на селските райони в България(2007- 2013 г.). През последните шест години фермата е посетена от видни деятели в бранша като: проф. Зоран Станимирович- гр.Белград, доц. Ибрахим Чакмак- гр. Бурса, Турция, д-р Драган Чиркович- гр. Белград, ст. н. с. д-р Филип Станчев, Милко Шливич- председател на Сръбския пчеларски съюз, Селями Дурак- заместник- председател на Турския пчеларски съюз, главния редактор на в. “Пчела и кошер” Валентин Ватев, Председателя на НБО- БПС Ганчо Ганев, председателя на Асоциацията на пчеларите в град Ксанти, Гърция- г-н Панайотис, пчелар № 1 за 2001 г. Димо Димов, председателя на Френския пчеларски съюз Анри Клема и проф. Ерджан Дюлгероглу от Университета “Улудаа”- град Бурса, Турция.

 

Пчелните продукти в Пчеларска ферма “Родопски мед” се добиват в съдове от неръждаема стомана и в условия, отговарящи на всички норми за добив и обработка на хранителни продукти. Разфасоването става само в чисто нов амбалаж и при отлични хигиенни условия.

Готовата продукция се съхранява в сухо и хладно помещение. 

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: