Регистър на селското и горско стопанство | Животновъдство | Свиневъдство | ЕКОПИГ 2006
 

ЕКОПИГ 2006

Сайт:
Град: с. Тополи
Адрес: обл. Варна
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Свиневъдство
 

За нас Услуги Галерия

Фирма „Екопиг” е създадена през 2006 година. Първоначално дейността е свързана със закупуване на свинеугоителен комплекс в района на гр. Игнатиево, област Варна. В момента в него се отглеждат екологично чисти породи свине, насочени към пазара с ниско съдържание на сланина и висок рандеман. През 2008 г. в гр. Варна , на ул. „Кокиче” 6 А бяха открити транжорна и магазин „Екопиг”.
В транжорната се обработва свинско и телешко месо отгледано само в нашите ферми.
През 2010 година открихме магазин за прясно месо на Колхозен пазар, гр.Варна. Там може да намерите изключително наши продукти и заготовки, произведени в транжорна „Екопиг”. През месец септември, 2011 година поставихме началото и на още един магазин в град Варна, който се намира в кв.Възраждане, ул.Блян, до бл.49. Той също принадлежи към веригата магазини „Екопиг” и е знак за качествено българско прясно месо и 100 % месен продукт.
През 2013 г. основахме четвъртия магазин от веригата – „Екопиг”, находящ се на ул. Блян до бл.27. Обектът разполага с топла точка и предлага продуктите ни приготвени на скара и грил. През 2013 година стартирахме и отглеждането на телета в месно направление – предвидено за реализация в търговската ни верига.

 

Свинекомплекс „ЕКОПИГ” се намира на 10 км от град Варна , в землището на гр.Игнатиево . Старите сгради са реновирани и са построени нови, отговарящи на европейските норми на отрасала. Свинеугоителният комплекс е изцяло оборудван с техника на водещата фирма в свиневъдната индустрия – BIG DUTCHMAN .
Предприятието разполага със собствен сондаж, лагунни депа и пречиствателни съоръжения на немската фирмаBauer –  преработващи животинския отпаден продукт в биотор. С този биотор ние екологично торим посевните площи и сеем на тях пшеница, царевица, слънчоглед и люцерна.

Свинекомплекса разполага с :
- Посевни площи – пшеница, царевица, слънчоглед, люцерна
- Фуражен цех, който се доизгражда, с капацитет задоволяващ нуждите от хранене на отглежданите животни
- Високо продуктивни нерези – чистокръвен бял дю рок и високопродуктивни терминални нерези – РІС
- 300 свине майки от високопродуктивни хибридни кръстоски на РІС
- 3000 подрастващи и угояващи се прасета
- Кланица за нуждите на Свинеугоителното предприятие.

 

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: