Регистър на селското и горско стопанство | Растениевъдство | Билки | КАЛАДАН АРАКИС ЕООД
 

КАЛАДАН АРАКИС ЕООД

Сайт: http://www.calladan.com/
Град: ГР. СИЛИСТРА
Адрес: УЛ. КУБАДИН NO 9, ЕТ. 6, АП. 12
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Билки
 

За нас Услуги Галерия

 

КАЛАДАН АРАКИС ЕООД е една от първите започнала самостоятелно арендуване на земеделска земя и производството и преработката на селскостопанска продукция.

 

Към момента КАЛАДАН АРАКИС ЕООД обработва около 420 ха. земеделска земя в Североизточната част на България, на територията на три общини на Силистренска област.

 

Върху арендуваните площи се отглеждат традиционни за района технически култури: пшеница, маслодаен слънчоглед, рапица, тиквено семе, царевица и др.

 

Дружеството е един от големите преработватели и заготовчици на некултивирани и култивирани билки - плод шипка, глог, липов цвят, конски кестен и др. Разполагаме с 5 логистични бази в Силистренска област, където изкупуваме билките, които заготвяме по спесификация на краен клиент в главната ни производствена база в с. Паисиево.

 

В началото на 2008 г. пуснахме в експлоатация нова модерна фабрика за сушене на плодове и зеленчуци в с. Паисиево, обл. Силистра. Технологията на сушене е традиционна. Не използваме консерванти. Предлагаме сушени сини сливи с костилка, сушени кайсии, ябълки, плодов микс, сушени домати. Нашите сушени плодове и зеленчуци са с изключително добър вкус.

 

 

Фирмата има и разсадник в с.Паисиево. Продаваме сертифициран посадъчен овощен материал - сливи сортове: "Стенлей", "Президент", "Гроса ди Фелисио", "Асъска", "Грийн Рейн Клод", "Чачанска Лепотица", "Чачанска Родна", праскови, кайсии, череши, вишни.

 

КАЛАДАН АРАКИС ЕООД преработва и произвежда годишно до 120 тона орехов ядки, до 10 тона кайсиева ядка, до 200 тона тиквено семе от сорта ”Дамски нокът” и до 300 тона слънчоглед за чоплене от сортовете „Стадион”, „Фаворит” и „Украински едър”.

 

Грижейки се за Природата, КАЛАДАН АРАКИС ЕООД е въвела напълно безотпадъчна технология на производство при сушенето на плодове и зеленчуци, при заготвянето на ядките и билките и в овощният разсадник.

 

Изпълнявайки Програма за управление на отпадъците, нашата компания се е ангажирала с мисията да оставим на нашите деца една по - чиста България.

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: