Регистър на селското и горско стопанство | Растениевъдство | Торове и растително защитни препарати | А АГРО ЕООД
 

А АГРО ЕООД

Сайт: http://aagro.eu/
Град: ГР. ВЪЛЧИ ДОЛ
Адрес: УЛ. БРИГАДИРСКА NO 17
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Торове и растително защитни препарати
 

За нас Услуги Галерия

 

А АГРО ЕООД развива дейността си в град Вълчи дол.

 

Фирмата се заминава с търговия с азотни и фосфорни торове.

 

 

А АГРО ЕООД разполага с богата гама торове, необходими за земеделието.

 

Предимства на листното торене:

Листното подхранване е част от оптималната схема на торене, с което се постига по-пълноценно хранене на растенията. Като цяло- под влияние на листното внасяне на макро- и микроелементи се увеличават добивите и се подобрява качеството на получената продукция.
Какви са основните предимства на листното торене?

  1. В определени стадии от развитието си културните растения имат особено големи нужди от хранителни вещества – обикновено това са фазите на бърз растеж, натрупване на вегетативна маса и образуване на репродуктивни органи. Подхранването на растенията чрез листата в такъв момент от развитието им води до получаване на по-високи добиви.
  2. При използваните в условията на интензивното земеделие високопродуктивни сортове износът на хранителни вещества от почвата е голям. Внесените в почвата минерални торове обикновено обезпечават нуждите на растенията от макроелементи, но микроелементите не са достатъчни, а и са в трудноусвоими форми. Затова от физиологична гледна точка комплексното листно торене при високопродуктивни сортове е особено ефективно.
  3. Листното торене не се противопоставя на почвеното, а се разглежда като необходимо мероприятие в цялостната система на оптимално минерално хранене на растенията.
  4. Промяната в активността на корените обяснява големия ефект върху продуктивността на подадените чрез листата сравнително малки количества от макро - и микроелементи. Освен това листното подхранване осигурява по-икономичен воден режим на растенията и дава възможност за преодоляване на физиологични смущения, причинени от неблагоприятни почвено-климатични условия.
  5. Листното торене през вегетативните фази стимулира растежа и развитието на растенията и е предпоставка за получаването на високи добиви, а провежданото му през периода на формирането на репродуктивните органи подобрява качеството на получената селскостопанска продукция.

 

 

За контакти използвайте следния телефон: 02/4486449

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: