Регистър на селското и горско стопанство | Селскостопански институции | Други селскостопански институции | ДОБРУДЖАНСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ
 

ДОБРУДЖАНСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ

Сайт: http://www.dai-gt.org/bg/index.php?page=home
Град: гр. Генерал Тошево
Адрес: 
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Други селскостопански институции
 

За нас Услуги Галерия

 

ДОБРУДЖАНСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ е национален научно - изследователски център за селекция и агротехника на полски култури.

 

Той е най-голямото звено в системата на българската Селскостопанска академия. Разположен е в Североизточна България, в равнинната част на Южна Добруджа, в землището на с. Петлешково, находящо се на около 20 километра североизточно от гр. Добрич и на около 5 километра южно от гр. Генерал Тошево.

 

От 2004 година ДОБРУДЖАНСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ издава списание “Field Crops Studies”. То е продължение на поредицата научни издания от периода 1956-1963 г. – «Сборник научни трудове на ДССНИИ «Вълко Червенков» (1956-1957); “Научни трудове на ДССНИИ” (1958-1960); “Известия на ДССНИИ - Толбухин” (1961-1962) и “Известия на Института по пшеницата и слънчогледа край гр. Толбухин” (1963).

 

До момента са излезли от печат 7 тома на списанието, в които са публикувани научни доклади и материали от конференции и работни срещи, организирани и проведени в различни научни институти от системата на Селскостопанска академия. Публикуват се научни трудове от областта на генетиката, селекцията и агротехниката на полските култури, поместват се материали, свързани с растителните генетични ресурси, растителната защита и биологичното земеделие.

 

Помества се информация за новосъздадени сортове и хибриди от полски култури, нови научни продукти и технологии.

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: