Регистър на селското и горско стопанство | Селскостопанско образование и наука | Институти | ИНСТИТУТ ПО ПЛАНИНСКО ЖИВОТНОВЪДСТВО И ЗЕМЕДЕЛИЕ
 

ИНСТИТУТ ПО ПЛАНИНСКО ЖИВОТНОВЪДСТВО И ЗЕМЕДЕЛИЕ

Сайт: http://www.rimsa.eu/
Град: ГР. ТРОЯН
Адрес: УЛ. ВАСИЛ ЛЕВСКИ 281
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Институти
 

За нас Услуги Галерия

 

ИНСТИТУТ ПО ПЛАНИНСКО ЖИВОТНОВЪДСТВО И ЗЕМЕДЕЛИЕ в гр. Троян е създаден с решение No 6/17.01.1978 на МС.

 

Той е пряк наследник на основания още през 1910 г Държавен овощен разсадник, преобразуван по -късно в Опитна станция по сливовата култура (1953 г), Опитна станция по овощарство и планинско земеделие (1959 г.) и КОС (1962 г.).

 

Това е единственото звено в системата на Селскостопанската академия, оторизирано за комплексно решаване на въпросите, касаещи селското стопанство в планинските и предпланински райони на страната.

 

Решаването на тези въпроси институтът извършва съвместно с филиала си в Дряново.

 

В института и Експерименталната база към него се извършва научно - изследователска, консултантско -внедрителска и производствена дейност в областта на животновъдството, овощарството и фуражното производство.

 

Разработват се проекти за кандидатстване пред наши и чужди финансиращи програми, фондове, организации и др. Провеждат се специализирани курсове и открити дни. Дават се консултации по различни въпроси. Изработват се почвени проби, както и проби за окачествяване на фуражи, мляко и месо. Произвежда се посадъчен, посевен и разплоден материал.

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: