Регистър на селското и горско стопанство | Хранително вкусова промишленост | Бира, вино и спиртни напитки | ВИНАРНА СВИЩОВ
 

ВИНАРНА СВИЩОВ

Сайт: http://svishtov-winery.com/
Град: ГР. СВИЩОВ
Адрес: УЛ. 33-ТИ СВИЩОВСКИ ПОЛК NO 110
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Бира, вино и спиртни напитки
 

За нас Услуги Галерия

 

ВИНАРНА СВИЩОВ има повече от 60 годишна традиция в изкуството на правене на вино.

Създадена е през 1948 г., а между 1952 и 1960 г. в района на гр. Свищов са засадени 25000 дка лозови насаждения.

 

Лозовият масив Горчивка, в едноименната местност, е един от най - известните в България. Уникалният му тероар придава на серията вина Горчивка неповторим характер.

 

ВИНАРНА СВИЩОВ е модерно винарско предприятие, което разполага със собствени лозови масиви и пълно технологично оборудване за преработка, стабилизиране и бутилиране на вина.

 

Обичайно годишното производство е около 1 000 000 литра висококачествени червени вина и розе от сортовете Каберне Совиньон и Мерло, бели вина и ракия.

 

Вината, които се произвеждат във Винарна Свищов, са признати и отличени на много наши и международни конкурси и изложения.

 

Още със спечелването на Първа награда „Златен Ритон” на Винария – 1996г. с Каберне Совиньон Горчивка, серията се нарежда сред най-добрите и носи редица признания и отличия на Винарна Свищов.

 

Следват много отличия за „Вино на годината”, както и спечелването за втори път на „Златен Ритон” на Винария – 2003г.

 

През 2008 година Розе Горчивка е оценено от списание Бакхус за „Най - добро розе на годината”, а останалите вина от серията са заемали призови места на изложения в Англия, Чехия и Франция.

 


С признанията и отличията си вината, които се произвеждат във Винарна Свищов, носят прознание за Винарната у нас и в чужбина, и затвърждават нейните добри позиции на пазара.

 

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: