Регистър на селското и горско стопанство | Хранително вкусова промишленост | Бира, вино и спиртни напитки | ВИНИ АД
 

ВИНИ АД

Сайт:
Град: гр. София
Адрес: бул. Черни Връх 103 ет. 2
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Бира, вино и спиртни напитки
 

За нас Услуги Галерия

 

ВИНИ АД е основано през 1920 г. като винарска кооперация с името "Шевка". Сега е една от най - големите винарни в България с годишен капацитет за преработка на около 80 милиона кг. грозде, 3 бутилиращи линии и 3000 бъчви. Най - голямата изба, бутилиращите линии и седалището на ВИНИ се намират в град Сливен, който е разположен в южното подножие на Стара планина и на изток от Долината на Розите. В допълнение на това ВИНИ притежава още 3 сателитни изби, намиращи се в градовете Нова Загора, Шивачево и Блатец. Лозовите насаждения с бели винени сортове грозде са разположени около избата в Блатец, а червените сортове - около избите в Сливен, Нова Загора и Шивачево.

 

Винарната произвежда червени вина от различни сортове като Каберне Совиньон, Мерло, Пино ноар, както и бели вина от сортовете Шардоне, Мускат, Траминер, Юни блан, Ркацители, Мискет и Алиготе. Освен вината, ВИНИ има и собствени дистилационни колони за производството на висококачествени гроздова ракия, водка и джин. Годишно ВИНИ произвежда и бутилира над 12 милиона бутилки бели и червени трапезни и десертни вина и 4 милиона бутилки гроздова ракия, водка и джин.
За да бъде в крак с новите тенденции във винарството, екип от винари няколко години работи съвместно с консултанти от Австралия. В резултат на това създадоха разнообразен асортимент вина от млади реколти и старели вина, отлежали в бъчви от френски, американски и български дъб. ВИНИ произвежда също вината си в различни по обем бутилки, предназначени за различни сегменти на пазара: 0,175 л. , 0,375 л., 0,75 л., 1,5 л. и bag-in-box.
Около 15% от бутилираната продукция е предназначена за вътрешния пазар, а останалите 85% са за износ за Германия, Великобритания, Швеция, Норвегия, Русия, Литва, Латвия, Финландия, Канада, Полша, Япония, САЩ и др.
В резултат на участието в престижни дегустации на международни винарски изложения и конкурси сме получили много награди и похвали от световно известни енолози и сомелиери.
Оборудването на ВИНИ се състои от модерни съоръжения от неръждаема стомана, идеално чисти, в съответствие с изискванията на системите за управление на качеството ISO 9001:2000 и HACCP.

 

За контакти използвайте следния телефон: 02/4486449

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: