Регистър на селското и горско стопанство | Хранително вкусова промишленост | Бира, вино и спиртни напитки | ВИНПРОМ ТЪРГОВИЩЕ
 

ВИНПРОМ ТЪРГОВИЩЕ

Сайт: http://www.lvk-vinprom.com
Град: ГР. ТЪРГОВИЩЕ
Адрес: БУЛ. 29 - ТИ ЯНУАРИ NO 8
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Бира, вино и спиртни напитки
 

За нас Услуги Галерия

 

Философията на винопроизводство на ЛВК - ВИНПРОМ ТЪРГОВИЩЕ е да прозвежда вино от световна класа с характерена плодова основа, използвайки модерни технологии, и все пак запазвайки отличителния му български характер. Гроздето е внимателно подбрано от лозя по билата на Подбалкана. В резултат на това, вината са пивки, с меки плодови вкусове и изискана консистенция.

 

ЛВК - ВИНПРОМ ТЪРГОВИЩЕ е винарна, разположена в северо - източния гроздопроизводителен регион на България, състоящ се основно от хълмисти и полухълмисти терени. Средната надморска височина е 200 м над морското равнище. Лозята са насадени предимо в сиви горски почви. Според техния характер, почвите са от пясъчно-глинен тип. Съдържанието на хумус е високо в горния слой и намалява с дълбочината. Сивите горски почви са богато снабдени с вода и въздух, но не са много плодородни.

Що се отнася до климата той е мек, континентален. Умерените температури през лятото са характерни за региона, а също така и за северната и източната част на Дунавската равнина. Годишната сума валежи е 345-628 л/м2 . Средната годишна температура е 11.1 °С. Сумата на активна температура е 3500-3700 °С.

 

ЛВК - ВИНПРОМ ТЪРГОВИЩЕ произвежда бели и червени вина с гарантиран произход, шампанско, подсилени вина и спиртни напитки. Винарната има четири бутилиращи линии с капацитет 16 000 бутилки на час. Ние сме способни да преработим 20 000 тона годишно. Нашите висококачествени вина се произвеждат от Совиньон Блан, Шардоне, Мускат Отонел и Траминер, a червените са направени от Каберне Cовиньон и Мерло.

 

През периода 1995 – 1999 г. фирмата изцяло обнови производственото си оборудване, с което покри изискванията на ЕС за качествено винопроизводство. В момента ЛВК - ВИНПРОМ ТЪРГОВИЩЕ разполага с модерна австрийска и италианска техника, а контролът на качеството се осъществява по стандартите на ЕС, като първичният контрол се осъществява в двете собствени лаборатории.

 

ЛВК - ВИНПРОМ ТЪРГОВИЩЕ разработи бутилка със специфичен фирмен дизайн, която е патентована както в България, така и в страните от ЕС, Русия, САЩ и в страните от ОНД.

 

Въведена е система за безопасност на храните HACCP, както и стандарт ISO 22000.

 


ЛВК - ВИНПРОМ ТЪРГОВИЩЕ изнася своята продукция на три континента.

В Европа основни пазари са Русия, Полша, Германия, Белгия, Дания, Швеция и Прибалтийските стани.

В Азия - Виетнам и Япония.

В Северна Америка - САЩ и Канада.

През 2009 г. зад граница са изнесени над 1 500 000 бутилки.

 

За контакти използвайте следния телефон: 02/4486449

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: