Регистър на селското и горско стопанство | Хранително вкусова промишленост | Бира, вино и спиртни напитки | ВИНПРОМ ЯМБОЛ ЕАД
 

ВИНПРОМ ЯМБОЛ ЕАД

Сайт: http://vinpromyambol.com/
Град: ГР. ЯМБОЛ
Адрес: КВ. ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Бира, вино и спиртни напитки
 

За нас Услуги Галерия

 

Създаден през 1924 г., днес ВИНПРОМ ЯМБОЛ ЕАД разполага с модерни бази в гр. Ямбол и гр. Стралджа. В периода 2003 – 2005 година са направени значителни инвестиции в посока разширяване на съдовия капацитет, закупуване на нови дестилационни колони, винификатори, помпи, закупени са бъчви от френски дъб и е изградена нова бъчварска работилница. Общият капацитет за преработка на грозде възлиза на над 16 млн. кг, а за съхранение – над 18 млн. литрa.

 

 

Гордостта за ВИНПРОМ ЯМБОЛ ЕАД е фактът, че първата мускатова ракия в България е дестилирана именно тук и не случайно професионалистите й отреждат почетно място сред произвежданите от фирмата продукти.

 

 

ВИНПРОМ ЯМБОЛ ЕАД разполага с над 9000 дeкара собствени лозови масиви. Лозовите масиви, в които се отглежда гроздето се намират в долината на р. Тунджа. Мястото е внимателно подбрано в планинска и екологична чиста местност, отдалечена от големия град.

Различните сортове лози са разположени в зависимост от особеностите на почвено - климатичната характеристика на този регион.Останалите насаждения се намират в землищата на гр. Болярово и с. Тенево - обл. Ямбол, райони с традиции в лозарството и много добро съчетание на почви и климат за производство на червени винени сортове грозде с отлични качества.

 

Лозовите масиви се обработват от нова и модерна техника и инвентар, отговарящи на всички европейски изисквания.

 

Отглеждането на лозята е поверено на екип от висококвалифицирани агрономи, които ежегодно имат възможността да посещават наши традиционни партньори от Франция, Германия и Италия и да заимстват всички новости в бранша.


ВИНПРОМ ЯМБОЛ ЕАД един от водещите износители на качествени червени и бели вина в над 20 страни от целия свят. Още от въвеждането си в експлоатация, заводът произвежда висококачествени червени вина, които се реализират в Швеция, Финландия, Белгия, Швейцария, Япония и Русия като наливни.

 

В периода 1993 – 1994 г. 70 -75% от вноса на български вина в скандинавските страни бе от Ямболския винезавод.

До 2003 г. продукцията достигна до около 50% от вноса на български червени вина в Япония, Канада, Великобритания, Белгия, Холандия. Също се изнася и за Норвегия, Германия, Швеция, Финландия, Австрия, Франция, Дания, Швейцария, Чехия, Полша, Русия, Литва, Латвия, Естония, САЩ.

Редовни поръчки се изпълняват и за Белгия, Испания и Япония. В последните няколко години основен партньор на компанията са и английските вериги хипермаркети, за които се изнасят както наливно, така и бутилирано вино под магазинни марки.

 

 

Вината, производство на ВИНПРОМ ЯМБОЛ ЕАД са награждавани с множество отличия на всички национални и международни конкурси и дегустации, на които са участвали или участват – Световното изложение в Брюксел, Световното изложение в Монреал, Световното изложение във Франция, Международното изложение „Винария” и др.

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: