Регистър на селското и горско стопанство | Хранително вкусова промишленост | Мляко и млечни продукти | БАЛКАН СПЕЦИАЛ ООД
 

БАЛКАН СПЕЦИАЛ ООД

Сайт: http://www.balkanspecial.bg
Град: с. Горна Малина
Адрес: Промишлена зона, (МЛЕКОПРЕРАБОТВАТЕЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ)
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Мляко и млечни продукти
 

За нас Услуги Галерия

 

БАЛКАН СПЕЦИАЛ ООД е създадена през 2001 г. Производствената база е разположена на 20 км от гр. София, в с. Горна Малина.

 

Основна дейност на предприятието е производство на UHT продукти, пастьоризирани и кисели млека, с търговски марки: „Балкан специал“„Горна Малнина“, Мilla“ и „Novea“, и Private label продукти. Максималният капацитет на производство е 80 тона на ден.

 

Компанията успява да се наложи като пазарен лидер на българския пазар и да изгради своя клиентска мрежа на територията на страната. БАЛКАН СПЕЦИАЛ ООД е сертифициранa по HACCP от 2004г. и IFS стандарт за качество на продуктите от 2012г. 

 

Към настоящия момент в компанията работят 50 високо квалифицирани и мотивирани служители. От тях 38 са заети в производството на 2-сменен режим. Предприятието има 2 линии за производство на продукти, произведени по UHT технология – тetra pack TBA 3 и TBA 8, със срок на годност до 6 месеца, както и една високо-технологична полуасептична линия за производство на мляко в PET опаковка, със срок на годност до 30 дни.

 

През 2002г. БАЛКАН СПЕЦИАЛ ООД стартира производство на кисели и пастьоризирани млека с търговска марка „Горна Малина“.

 

През 2006г. БАЛКАН СПЕЦИАЛ ООД стартира производство на UHT линия TBA 3, base line, за производство на прясно мляко.

 

През 2009.г. БАЛКАН СПЕЦИАЛ ООД стартира производство на UHT линия TBA 8, за производство на square опаковка с капачка.

 

Бързите темпове на развитие на компанията от една страна и нарастващата конкуренция на местния и международните пазари от друга, наложиха разширяване на производството и асортиментната листа на БАЛКАН СПЕЦИАЛ ООД.

 

През 2010г. стартира производството нависокотемпратурно пастьоризирани млека в опаковки на tetra pack.

 

През 2011г. БАЛКАН СПЕЦИАЛ ООД инвестира в нова високо технологична линия за производство на млека в PET опаковки.

 

Следвайки световната вълна към здравословен начин на живот и новите тенденции в производството на пастьоризирани млека, компанията се стреми да наложи естествен вкус на продуктите.

 

За контакти използвайте следния телефон: 02/4486449

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: