Регистър на селското и горско стопанство | Хранително вкусова промишленост | Мляко и млечни продукти | ЛАКТИМА ЕАД
 

ЛАКТИМА ЕАД

Сайт: http://lactima.net
Град: гр. София
Адрес: ж.к. Люлин ІV, бл.464,вх.Б партер
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Мляко и млечни продукти
 

За нас Услуги Галерия

"Лактима" EАД е предприятие специализирано в производството на мляко и млечно-кисели продукти. Компанията предлага най-популярния айрян „Балкан”, както и плодово-млечни напитки с различни вкусове, кисело мляко и други млечни продукти.

 

Създадено като млекозавод през 1957 година, предприятието преминава през много реорганизации в млечната промишленост. През 1962 г. става поделение на Стопанското обединение „Млечна промишленост”, гр. София. През годините променя името си на „Млечна промишленост – Велико Търново“, а през 1991 година е преименувано на „Сердика - Велико Търново“ и приватизирано. "Лактима" е правоприемник на държавното предприятие за производство на млечни продукти. Великотърновският окръжен съд регистрира промени за "Сердика – Велико Търново'' – ЕООД, с ново наименование на дружеството - "Лактима" – ЕООД, считано от 1 март 1994 г.

 

Кръстница на "Лактима" става д-р Мария Борисова, педиатър в районната болница в Павликени, която присъства и на освещаването на името на 5 май, ден преди Гергьовден, 1995 година.
Производствената база на компанията се намира в гр. Велико Търново. Това е и първото предприятие, което въвежда индустриалното производство на айрян и дълго време е единствен производител в страната.

 

Повече от десет години продуктите на фирма "Лактима" EАД са известни на българския пазар със запазената марка  "Балкан". Основните продукти, предлагани под марката „Лактима-Балкан“ в момента, са кисело мляко (35% в количество и 42% в стойност), айрян (54%/43%), кисело-млечни напитки (11%/15%).

И още - продуктите на “Лактима” EАД са популярни и търсени заради традиционно високото си качество и вкус на домашно кисело мляко. Фирмата работи съобразно изискванията на GMP - добри производствени практики и система върху контрол на качеството - НАССР.

В момента фабриката обновява мощностите и разнообразието на продуктите. Предстои въвеждането на нова продуктова линия през 2011 година за производство на прясно мляко и други течни млечни напитки.

Изпрати запитване

Име:
Email:
Съобщение:
 
Код за сигурност: