Регистър на селското и горско стопанство | Хранително вкусова промишленост | Mесо и месни продукти | ФЕРМАТА АД
 

ФЕРМАТА АД

Сайт:
Град: гр. Пловдив
Адрес: ул. Нестор Арабаджиев 37 А
Телефон: 02 / 448 64 49
Дейност: Mесо и месни продукти
 

За нас Услуги Галерия

 

„ФЕРМАТА ” е едно от месопреработвателните предприятия на „Белла България”, стартирало дейност през май 2006 г.  В него се произвеждат кренвирши, шунка, наденица, кайма и формовани продукти от мляно месо.

 

Компанията инвестира над шест милиона евро в изграждането на обекта, който е най-голямото и модерно предприятие за преработка на месо на Балканския полуостров. В него работят над 600 души.

 


Предприятието е разположено в с. Костиево, община Марица. Триетажната административна сграда е застроена на три хил. кв. метра, а върху пет хил. кв. метра е производствената част. Размерите на помещенията са определени с оглед разполагане на необходимото технологично оборудване и свободното движение на вътрешно-заводския транспорт. В производствените, хладилните и климатизираните помещения се осигуряват изискуемите параметри на въздуха.

 

Машините и съоръженията са на водещи световни марки в бранша – CFS, Novicki, Нandmann и Seydelmann. Оборудването включва и модерната слайс техника за тънко нарязване на шунка, която е единствена в България и върши всевъзможно калиброване, електронно замерване и абсолютен точен грамаж при зададени параметри. Почти пълна е и автоматизацията, т.е. без прякото участие на човешка ръка при обработката на месото.

Постъпващите суровини са от регламентирани доставчици, гарантиращи произхода и чистотата им. Суровините са опаковани в надеждни опаковки и се доставят със специализиран хладилен транспорт. На всяка партида суровини се извършва органолептичничен контрол – цвят, мирис, примеси и други. Контролни проверки за физико-химичните и микробиологичните характеристики на постъпващите суровини се извършват в акредитирана лаборатория. 

При доставката на суровините и производствения процес се спазват всички европейски стандарти за хигиена и високо качество на продукцията.